Light

Sa incepem anul nou cu ceva usurel... zic. Adica ceva de mancare care sa nu faca de rusine rezolutiile de anul nou privitoare la alea 5 kg pe care le dam jos pana la vara.

Asa ca dam porcul la o parte, lasam prajiturile pe mai incolo si facem o supica. O supica rapida ca dupa ce vii de la examen stomacul tau nu are chef sa astepte. Si o supica vesela ca afara miroase a primavara. (ptiu! sa nu deochi!)

making of...

Ingrediente:

  • 6-8 fasii de piept de pui
  • 5 cm de ghimbir, curatat si taiat marunt
  • zeama de la jumatate de lamaie sau de la un lime
  • 3 catei de usturoi
  • fulgi de chili
  • o mana de taitei de orez
  • cativa baby corns
  • cateva ciuperci taiate felii
  • niste pumni sanatosi de mazare 
  • sare, piper, patrunjel
  • sos de soia

How-to:

Intr-o tigaita se pun cativa stropi de ulei de floarea soarelui, se trag ghimbirul, usturoiul si fulgii de chili. Se toarna 1,5l de apa peste si cand da in clocot se adauga zeama de lamaie, sarea si taiteii si se mai fierbe cam 5 minute (pana sunt gata taiteii). Se pune un capac si se da deoparte. 

In alta tigaie se frig fasiile de pui pana prind o crusta aurie. Apoi se adauga si feliile de ciuperci, porumbul si boabele mazare si se lasa sa se friga bine ciupercutele si sa se evapore apa. Cand e aproape gata taiati in doua un ardei iute gras si aruncati-l peste pui; invarti-l prin tigaie sa isi lase aroma. 

Reincalziti supa din prima tigaie ca sa fie fierbinte. Intr-un bol puneti pui si legume dupa cat de deasa va place supa iar peste, turnati unul, doua polonice de supa. Se serveste cu sos de soia alaturi in care puteti muia puiul. E o supa care sa mananca si cu lingura si cu furculita. 

Pofta mare! :) 


Comments