Mi-a placut sa gatesc pentru prieteni, ar trebui sa facem intalniri de astea mai dese. Am promis ca nu mai tin reteta secreta asa ca... here it goes:
Nu am idee ce gramaje am folosit... totul e facut din ochi si pana s-a legat aluatul.
Ingrediente:
- 3/4 faina alba
- 1/4 faina graham
- sare, piper
- drojdie - o lingurita
- ulei de masline
- prosciutto
- ciuperci
- cascaval
- mozarella
- parmezan
- o ceapa ("pizza fara ceapa e ca femeia fara parfum" - tati).
- sos de rosii
- patrunjel
- chimen negru
- busuioc, rozmarin, oregano
- o bere neagra.
How-to:
Amestecati cele doua tipuri de faina, chimenul, rozmarinul, oregano si busuiocul, sarea si drojdia cu berea neagra pana se leaga intr-un aluat usor de modelat. Turnati un pic de ulei de masline peste el cat sa-l mazgaliti, amestecati-l bine in aluat. Nu ar trebui sa fie prea uscat dar nici sa se scalde in ulei. Dati aluatul la frigider in jur de o ora.
fssssss...! |
Incingeti cuptorul la 180 de grade.
Intindeti aluatul intr-o tava. Sa nu fie mai gros de un centimetru... nimeni nu vrea sa manance paine in loc de pizza. Intindeti sosul de rosii peste el si apoi ceapa taiata felii sau pestisori. Eu in sos am adaugat si niste piper, niste fulgi de chili si un pic un pic de oregano si un pic de cimbru.
Am pus feliile de prosciutto si de ciuperci, cascavalul l-am ras si l-am pus cu simt de raspundere peste aluat. There's no such thing as too much cheese. Mozarella am lasat-o in bucatele mai marisoare si am imbulinat aluatul cu ea.
Am dat la cuptor vreo 15-20 minute. Cand am scos-o am aruncat pe ea parmezan dat prin razatoarea mare si patrunjel.
Comments
Post a Comment
Talk to me!