Dor de Grecia

Era o plaja in Corfu care nu avea nisip, dar avea gazon. Avea jazz in surdina, valuri, soare si, un pic mai sus, o terasa la care se facea dorada la gratar pe care o luam la pachet si o mancam pe plaja. Eu n-am avut dorada dar am avut alt peste alb, mare si frumos si am zis ca as putea macar sa visez la Grecia.

Asa ca am luat bibanul de coada, l-am curatat si taiat in doua. As spune file dar ati sti ca mint. In mojar am pus doua crengute mici de cimbru proaspat, o crenguta de tarhon proaspat, cateva frunze de busuioc, o boaba de ienupar si cateva boabe de piper. Le-am strivit binisor si le-am pus peste bucatile de peste. Am stors o jumatate de lamaie si am pus cativa stropi de ulei de masline, un catel de usturoi taiat bucatele si sare.

Cat a stat vreo 2 ore la frigider, am pus mana pe topor (don't mess with me), am taiat niste lemne care au mers rapid la focul pentru gratar. Am feliat un dovlecel peste care am pus sare si usturoi pisat, am spalat vreo cativa ardei kapia si am pus o mana de orez la fiert.


Rezultatul final nu l-am putut descrie in cuvinte ca nu-i frumos sa vorbesti cu gura plina, si cand ma gandesc la ce-am mancat mi se face foame iarasi. Am pus pe o farfurie doua linguri mari de orez, peste orez pestele (pentru ca mai iese suc din el si intra in orez), dovlecei, ardei kapia, un ardei iute tot fript nitel pe gratar si peste legume o lingura de iaurt.


Comments