Toamna din farfurie

Ma indoiesc ca sunt "de sezon", dar cartofii dulci sunt toamna intruchipata. They hug you on a rainy day and they look like autumn.

Se taie doi cartofi dulci mari in "paie" (mai groase) decat paiele de cartofi normali. Se lasa in apa vreo jumatate de ora (nu neaparat). Se ung cu ulei de masline si se arunca intr-o tava 20 de minute la 190 de grade, in cuptor.

Eu am incercat doua variante sa ii fac crocanti. Una cu malai, una cu amidon. Ok, cartofii dulci nu se fac crocanti. Cel putin nu la mine in bucatarie. I'm just too adorable and they have a meltdown when they see me. Teoretic, daca inainte sa ii puneti in cuptor ii acoperiti cu un strat fin de amidon o sa se faca crocanti. Well, good luck with that. But here's the thing, crocanti sau nu, cand ii scoateti din cuptor si puneti niste fulgi de sare pe ei si un praf generos de curry sunt deliciosi.

Mie imi plac simpli, so I can just stuff my face with them. Dar sunt si garnitura perfecta la niste burgeri pe gratar cu sos de iaurt si mustar despre care o sa va povestesc alta data.

Meanwhile... enjoy!

Comments

Post a Comment

Talk to me!