Supa crema de broccoli

Ceva verde, asa ca Ruxi.



Ingrediente: 

Supa

  • o ceapa
  • o mana de ciuperci (eu am pus pleurotus ca de alea aveam in frigider)
  • un broccoli desfacut in buchetele
  • un cartof
  • optional, o bucata de telina
  • un botz de unt
  • chimen, fulgi de chili, sare, piper. 
  • smantana, tot optional
  • patrunjel
  • parmezan
  • jambon sau kaiser, 2-3 felii.
Crutoane
  • 2-3 felii de paine
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • ulei de masline
How to:

Intr-o tigaita am topit untul cu un strop de ulei de masline si am aruncat ceapa taiata marunt cu fulgii de chili, un praf de sare si chimen. Am invartit-o pana a scazut si s-a inmuiat apoi am adaugat ciupercile taiate bucatele. Le-am invartit si pe ele in oala apoi am adaugat cartoful taiat cuburele si apa cat sa acopere tot ce era in oala. Daca puneti telina, tot aici o adaugati. Intr-o alta oala am pus la oparit buchetelele de broccoli pe care le-am scos dupa intr-un vas cu apa si gheata ca sa ramana verzi si frumoase. Dupa ce fierb cartofii se adauga broccoli in aceeasi oala si se mixeaza totul pana se face crema. E posibil sa fie nevoie sa mai adaugati apa. Turnati progresiv din apa ramasa de la broccoli si amestecati bine sa se incorporeze. Asezonati cu sare si piper daca e nevoie.

Intr-o cratita am pus la foc mediu feliile de jambon pana s-au rumenit si s-au uscat. Le-am scos pe o farfurie si le-am faramitat in bucatele.

Feliile de paine le-am taiat in cuburele si le-am amestecat cu usturoiul pisat si cu uleiul de masline. Le-am aruncat in cratita de mai sus, ramasa de la jambon, pana s-au rumenit si ele.


Am turnat supa in farfurie, am ras parmezan peste ea fara sa ma zgarcesc, am pus o mana de jambon crocant si patrunjel. Inainte sa o mananc am pus si o lingura de smantana si doi pumni de crutoane.


Comments