Pui Tikka Masala

Din categoria "ar trebui sa fac asta mai des"


Ingrediente:

Marinata

  • 4 pulpe de pui, dezosate, fara piele
  • 5-7 cm ghimbir, decojit, taiat bucatele
  • 1+1/2 lingurite garam masala*
  • un catel de usturoi
  • un ardei iute (proaspat/un chili uscat)
  • o lingura ulei de masline
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • sare, piper
(*Pentru garam masala: chimion turcesc, seminte de coriandru, 1-2 cuisoare, o frunza de dafin, piper, scortisoara, cardamom, ienibahar 1-2 boabe. Chimionul, coriandrul si cardamomul se incing intr-o tigaita cam un minutel. Apoi toate condimentele se macina/mojareaza. Se pastreaza intr-un borcanel inchis ermetic, la frigider.)


Sos

  • 400ml sos de rosii 
  • 200ml lapte de cocos
  • ardei kapia rosu
  • o ceapa taiata pestisori
  • un praf de curcuma
  • patrunjel proaspat, frunze de coriandru

How-to:

Intr-un mojar se se piseaza bine si cu ciuda bucatile de ghimbir, catelul de usturoi, ardeiul iute si boabele de piper pana se obtine o pasta. Apoi se amesteca intr-un vas mai mare cu garam masala, zeama de lamaie si uleiul de masline. Taiati pulpele de pui in doua-trei bucati si amestecati-le bine in marinata. Se lasa peste noapte la frigider. 

A doua zi, cand vi se face foame, incingeti intr-o cratita niste ulei, caliti ceapa cu un praf de sare si curcuma. Apoi adaugati ardeiul taiat felii si
bucatile de pui cu tot cu marinata. Amestecati un pic si lasati puiul sa se faca pana e aproape gata. Apoi se adauga sosul de rosii si laptele de cocos. Amestecati, puneti capacul 10 minute. Cand e aproape gata adaugati verdeata si amestecati un pic. 

P.S.: In timp ce se face puiul, fierbeti niste orez basmati cu o lingurita de scortisoara. 

Mie imi place sa pun intr-un bol niste orez apoi puiul cu muuuult sos peste el. 

Comments