Zile de vara

Cand ti se strepezesc dintii dar tot nu te lasa inima sa mai lasi cirese in copac.

E-Z Breezy Pavlova:






Ingrediente:

  • 3 albusuri de "oo"
  • 160g de zahar
  • o lingurita de amidon
  • o lingurita de otet
  • 250ml frisca
  • fructe (cirese, capsuni, zmeura, fragi, mure... ce aveti prin sau pe langa casa)
  • 1-2 lingurite de dulceata (de cirese amare)
  • frunze de menta 




How to:
Bateti albusurile pana cand spuma face piscuri ferme. Apoi adaugati treptat zaharul si amestecati pana se formeaza o crema lucioasa si lipicioasa. Adaugati amidonul si otetul si mai amestecati un pic. 
Turnati crema intr-o tava, pe hartie de copt, sub forma unei balegutze bezele frumoase si ciufulite. 

Dati la cuptor la 130 de grade, o ora. Apoi lasati in cuptor, cu usa intredeschisa, pana se raceste. Oricum o sa se crape si o sa se turteasca. O sa ramana inalta si frumoasa, cremoasa in mijloc si crocanta la exterior.
Adaugati frisca asa incat sa umple fiecare denivelare, apoi fructele si, la final, mazgaliti cu dulceata.

P.S.: Merge mancata la umbra, cu un pahar de socata rece ^_^




Comments