Cartofi noi la cuptor

Da, stiu, toata lumea stie sa puna niste cartofi intr-o tava si sa ii arunce in cuptor, dar nu toata lumea ii face ca mine (ce laudaroasa!).



5 cartofi noi
Trei cozi de ceapa verde (adica 3 cepe verzi)
O mana de frunze de salvie
4-5 catei de usturoi in camasa
Sare, piper (muuult pipeeer) 
Parmezan dat prin razatoare (da, tot muuult parmezaaaan) 
Un boČ› de unt. 
Ulei de masline

Se spala cartofii bine si se jumulesc de coaja. Se taie in bucati (sferturi, felii mai groase, cum va vine la mana) si se arunca in tava. Se presara sare si piper, frunzele de salvie taiate in doua-trei sau chiar intregi si se amesteca cu ulei de masline. Se dau la cuptor (200 de grade, caldura de jos) vreo 20 de minute, apoi se muta setarea pe grill cu ventilator si se mai lasa vreo 10 minute. In ultimele 5 minute se arunca peste ei coditele de ceapa verde taiate marunt. Cand sunt gata se presara parmezanul peste cartofi si botul de unt si se amesteca bine. Se mananca cu iaurt rece.



#deprimavara #darnuprea

Comments