Sardine africane la gratar

Disclaimer: Si reteta asta tot de la tata e "furata".
A început vremea buna de scos gratarele de la iernat si in supermarket am gasit sardine, deci m-am pus pe treaba.



Marinata (chermoula) - pentru 6 sardine



  • Un catel mare de usturoi
  • Cateva boabe de coriandru prajite intr-o tigaita 30 de secunde si pisate in mojar/ cu o lingura
  • Chimen, prajit in aceeasi tigaita si macinat in acelasi mojar cu coriandrul
  • Zeama de la o jumatate de lamaie si coaja ei rasa
  • Sare
  • Piper
  • Cateva fire de sofran
  • O lingurita de pasta de ardei iute
  • O lingurita-doua de boia sau un ardei ñora afumat rehidratat (Spanish stuff ♥️🇪🇸♥️) 
  • Doua linguri de ulei de masline

Se mixeaza totul într-un blender.

Sardinele se curata de solzi, cap si mațe intestine si de aripioare. Se amesteca cu sosul de mai sus si se lasa la marinat. Timp in care se incinge jarul si se pun pe el frigarui cu ceapa, pleurotus si ce mai vreti voi si, evident, sardinele bine acoperite cu sos. 



Comments