Clatite americane




De alea groase, pufoase asa cum ti se face si fundu' dupa ce bagi doua portii.
P.S.: inainte de pandemia asta mie nici nu imi placeau clatitele...

135 de grame de faina (eu am pus integrala ca asta am mai prins in supermarket dupa raidurile apocalipsei)
1 ou batut
Doua linguri de unt - topit intr-o tigaie
130 ml de lapte
O lingurita de praf de copt
O lingurita de sare
O lingura de zahar
Doi-trei pumni de afine

Faina se amesteca cu zaharul, cu sarea si cu praful de copt. In alt castron se bate oul, apoi se amesteca cu laptele si cu untul topit. Se toarna peste faina si se amesteca pana se obtine un maglavais curgator. Se amesteca si afinele in aluat. Apoi se toarna cate un polonic intr-o tigaie foarte bine incinsa si unsa cu un pic de ulei.

La sfarsit se fac turnulet pe o farfurie si se scalda in sirop de artar.

Comments